Kezdőlap Rólunk

Rólunk

A MárkusZínház

A MárkusZínház több mint 30 éve sikeresen működő bábszínház. A repertoárunkba tartozó előadások mind szabadtéren, mind kőszínházban játszhatók. A színházunk létrejöttében meghatározó szerepe volt annak, hogy – a 80-as évek vége felé kiléptünk az állami bábszínházi keretek közül és külföldi tanulmányútra indultunk, hogy betekintsünk az európai bábszínházi életbe, jobban megismerjük a tradicionális bábjátékokat és az új utakat kereső bábművészek munkáit, alkotásait. Így eljutottunk Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába, Romániába, Franciaországba, Ausztriába, Horvátországba, Indiába és Oroszországba. Két évadon keresztül dolgoztunk Bécsben, a Theater am Auersperg-ben.

2022-2023-as évad előadásai

Feladatunknak tartjuk

  • Közvetíteni a mese üzenetét a jelenkor embere számára.
  • Magyar klasszikus írók által alkotott művekből és a magyar népmesekincsből válasszunk témát előadásainkhoz.
  • Megidézni a régi mesemondók idejét, és a politizáló-szókimondó vásári bábjátékost.
  • Kapcsolatot keresni a társművészetekkel, együtt alkotni napjaink kortárs zeneszerzőivel, képzőművészeivel bábszínházi keretek között és más formában.
  • Olyan színházi előadások létrehozása, mely a család minden tagját megszólítja: pici kortól a felnőttekig kínálunk tartalmas szórakozási lehetőséget.
  • Interaktív játékunkkal újjáéleszteni az együtt játszás örömét.

Egy évtizede is van már, hogy megfogalmazódott bennünk a vágy: a sok utazás mellett jó lenne egy állandó fészek, ahol elfér egy kicsi bábkészítő műhely, egy termecske is, ahol a próbáinkat tarthatnánk, elférnek a kellékeink, bábjaink, díszleteink.. Megvalósult az álom…

2013-ban megnyitottuk a Márkus Szín kapuit. Műhelyszínházunkat, ahol kedvünkre és a nézők örömére fogadhatunk látogatókat Pécsett, a Perczel Miklós utca 23. szám alatt

Repertoáron

Szívesen játsszuk előadásainkat határon innen és túl, mind kőszínházban, óvodákban, iskolákban, művelődési központokban és szabadtéren egyaránt.

Repertoáron lévő előadásainkat ITT találja.

Az előadás megrendeléséhez, további információkért keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

2,627RajongókTetszik
234KövetőKövetés
12FeliratkozóFeliratkozás

Előadások