Feketeország

988

Benedek Elek meséje alapján készült bábjáték

Sok tovaszálló sors tanúja a mély zöld tenger, kit Óperenciásnak hívnak. Vágyak utaznak fodros testén, és olyan átváltozásokat lát, miről az ember semmit nem tud, és talán soha nem is fog megtudni. Őrzi a hős titkokat.. a királylányokét, a királyfiakét, a szegénylegényekét, azokét, akik soha nem fordultak vissza, azokét, akik elvesztek, s azokét is, akik boldogan tértek meg, újjászületve, és örökkön-örökké élve…

Feketeország szigete a föld gyomrában van. Olyan végtelen fekete ott minden, hogy azt elképzelni sem lehet. Az ország lakói sötétségben, félelemben, elnyomásban élnek: királyuk helyett a sárkány uralkodik, aki a világosság felé vezető kapu gyémántkulcsát is őrzi.

Gyurka, hogy szabadon és boldogan élhessen kedvesével, maga is be kell járja a fejlődés útját: el kell jutnia Feketeországba és szembe kell szállnia a sárkánnyal. Az egykori szegénylegénynek egy hangya, egy sas és egy oroszlán varázsereje segít, hiszen minden szinten helyt kell állnia: az égen, a földön és a mélységekben is.

Játsszák: Gecse Noémi, Páll Gecse Ákos, Sánta Yvette
Díszlet, jelmez és bábok: Grosschmid Erik, Blattner Géza díjas művész
Zeneszerző: Pilári Áron
Fényterv: Páll Gecse Ákos
Rendező: Vajda Zsuzsanna, Blattner Géza díjas művész
A rendező munkatársai: Páll Gecse Ákos, Pilári Gábor, Blattner Géza díjas művész
Fotó: Barabás Zsolt


Ajánlott életkor: 5+

Bemutató időpontja: 2022. 03. 06.

Az előadás létrejöttét az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, az NKA támogatta.

Az előadás a pécsi MárkusZínház és a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház koprodukciójában készült.