A Mikulás Szobája

131

A Mikulás minden decemberben beköltözik a MárkusZínházba, s Nálunk vendégeskedik három héten át… Itt készíti, csomagolja az ajándékokat, itt mos fogat, itt alszik és itt eteti a rénszarvasát a bábszínház előtt, meg az egereket a műhelyben. Most megleshetitek, amikor nincs itthon a Márkus Színben, hogyan éli mindennapjait itt nálunk Pécsett!

Most érkezett szarvasfordultával
a Mikulástól a levél:


Drága Gyermekek!

Remélem levelem jó egészségben talál mindnyájatokat! Sokáig töprengtem az elmúlt időben, mi tévő legyek… menjek, vagy ne menjek!? A világrengető járványok sosem állítottak meg bennünket – Mikulásokat – abban, hogy eljussunk a gyermekekhez, hiszen örömre, vidámságra, boldogságra most van a leginkább szükség, ebben a nehéz, fárasztó, kilátástalan helyzetben. Arra jutottam, hogy úgyis olyan sok minden elmaradt az évben, olyan sokat kellett nélkülöznie minden gyermeknek, felnőttnek, hogy ellátogatok idén is hozzátok, beköltözöm pár hétre a Márkus Színbe, s meglátogatok minden gyermeket, ahogy tavaly, vagy ahogy az elmúlt évszázadokban az apám, nagyapám, dédapám, ükpapám tette…

November 27-én éjjel érkezem a hűvös északi széllel, s ha van kedvetek apával, anyával a családdal közösen, megnézhetitek a szobámat Kívülről, amihez egy játékkal is készülök nektek! Idén is várom leveleiteket már November 15-től a pécsi piros postaládámba, mert nincs december Mikulás nélkül!

Kívánom, hogy békés, boldog, szeretetben gazdag legyen a Karácsony s az Új Esztendő is, hozzon sok erőt és egészséget Mindnyájatoknak!

Szeretettel Ölellek Benneteket!

Mikulás

A rendkívüli járványhelzetre való tekintettel a Mikulás szobája csak kívülről látogatható! Ez azt jelenti, hogy az utcáról benézve egy varázslatos világ tárul elénk!

Idén ✫ három JÁTÉKKAL ✫ is várunk Bennőtöket a Mikulás Szobájához:

KIRAKAT JÁTÉK

A Mikulás Szobájában rengeteg minden megtalálható, s mindnek története van. Tudj meg még többet a Mikulásról, s a kis varázslatos, nem hétköznapi tárgyairól!

A NAGY MIKULÁS KVÍZ

Idén egy 13+1 kérdésből álló kvízt hozott nektek a Mikulás, amiből sok mindenre fény derül kilétéről. A sikeres válaszadók között a Mikulás egy igazi Északi-sarki ajándékot sorsol ki! Gyertek, játszatok Velünk december 20-ig!

RAJZPÁLYÁZAT

Mit gondoltok, vajon mit csinálhat a Mikulás egész évben, mivel tölti a szabadidejét, mikor nem az ajándékokkal foglalkozik, vagy leveleket olvas? Rajzoljátok le a Mikulást kedvenc tevékenysége közben! Rajzotokat személyesen a Mikulás várja, pécsi rezidenciáján a piros postaládájába december 20-ig, s a neki legjobban tetsző rajz alkotóját egy különleges ajándékkal lepi meg!

További részletekért kövessétek facebook oldalunkat!


Kukkants be November 28-tól december 20-ig a Márkus Szín ablakán, s lesd meg a Mikulás szobáját, mikor épp nincs otthon.. (Mikor hazaér, behúzza a függönyt, ezért csak este 8 óráig pillanthattok bele titkos életébe…)


a Mikulás postaládája

A Mikulás minden évben megkér bennünket, hogy egy Postaládát helyezzünk ki neki, hogy a pécsi, és Pécs környéki gyermekek levelei ide érkezzenek!
Bíztatunk Bennőtöket, hogy Írjatok Neki bátran már november 15-től!

A cím: Márkus Szín – Mikulásnak! 
7621 Pécs, Perczel Miklós utca 23.

A Mikulás Rajzpályázata

Gondolkoztál már azon, hogy vajon mit csinálhat a Mikulás egész évben, mivel tölti a szabadidejét, mikor nem az ajándékokkal foglalkozik, vagy leveleket olvas? Most egy nagyszerű rajzpályázatra hívunk Bennőtöket!
Síel? Tévézik? Golfozik? Szeret olvasgatni? Varázsolni? Vagy csak meditálni? Azt azért elárulhatjuk, hogy nagyon szeret a természetben, a hóban, a hegyekben lenni, de imádja a napsütést is, vagy egy őszi délutánt a teraszon, de a tavaszi kertészkedésben is jártas, és még a magoknak is szokott énekelni, hogy gyorsabban nőjjenek.. Mit gondoltok, mit csinál a szabadidejében? Rajzoljátok le a Mikulást, kedvenc tevékenysége közben! Itt a nagyszerű lehetőség!

Rajzotokat személyesen a Mikulás várja, pécsi rezidenciáján a piros postaládájába (7621 Pécs, Perczel Mikós utca 23.) december 20-ig, s a neki legjobban tetsző rajz alkotóját egy különleges ajándékkal lepi meg, amit az Északi-sarkról hoz egyenesen!
Örömteli alkotást Kívánunk!
u.i.: Ne felejtsétek el ráírni a levél hátuljára “Rajzpályázat” s a neveteket, elérhetőségeteket! Köszönjük.

Várunk minden Gyermekecskét s Szülőt!


Legközelebbi tárlatvezetés 2021. decemberében!

Csoportos látogatás (legközelebb 2021-ben!)
A Mikulás szobájába csoportok jelentkezését is várjuk, közösen egyeztetett időpontban.
+36 20 929 25 27

A Mikulás segédje, a Szoba éltetője, a Tárlatvezető: Pilári Lili Eszter
A tárlatvezetés időtartama: 60 perc

A játék bemutatója: 2014. december 1.