A Mikulás Szobája

131

A Mikulás minden decemberben beköltözik a MárkusZínházba, s Nálunk vendégeskedik három héten át… Itt készíti, csomagolja az ajándékokat, itt mos fogat, itt alszik és itt eteti a rénszarvasát a bábszínház előtt, meg az egereket a műhelyben. Most megleshetitek, amikor nincs itthon a Márkus Színben, hogyan éli mindennapjait itt nálunk Pécsett!

“Drága Gyermekek!
Remélem levelem jó egészségben talál mindnyájatokat!
Megint eltelt egy év, s mi a manókkal és az egerekkel kitartóan készülünk idén is arra, hogy december 6-án minden gyermek csizmácskájába tegyünk egy-két jó szót, bátorságot, reményt, hitet, jókedvet, s ajándékot.

A tavalyi év sok kihívást és változást hozott az életünkbe, de kitartóan és bizakodva nézzünk a jövőbe! Úgy döntöttem, hogy idén is beköltözöm a Márkus Színbe, s meglátogatok minden gyermeket, ahogy tavaly, vagy ahogy az elmúlt évszázadokban az apám, nagyapám, dédapám, ükpapám tette…
Ha minden csillag a helyén áll, akkor November 24-én éjjel érkezem a hűvös északi széllel. (Lessétek majd az eget!) Gyertek, kukkantsatok be a szobámba, apával, anyával, a családdal közösen! Lili tárlatvezetései alkalmával pedig megtudhatjátok miféle különös, néha hétköznapinak tűnő varázslatos eszközöket használok a mindennapokban, mi a kedvenc sportom, hogy hívják a kedvenc rénszarvasomat, miért teszek kisfókákat a párnám alá, mennyi különös nyelvet beszélek, vagy hogyan tájékozódom az égen…
Idén is várom leveleiteket már November 15-től a pécsi piros postaládámba, mert nincs december Mikulás nélkül!
Kívánom, hogy békés, boldog, szeretetben gazdag legyen a Karácsony s az Új Esztendő is, hozzon sok erőt és egészséget Mindnyájatoknak!
Szeretettel Ölellek Benneteket!
Mikulás”

2022.10.24.


Kukkants be Decemberben a Márkus Szín ablakán, s lesd meg a Mikulás szobáját, mikor épp nincs otthon.. (Mikor hazaér, behúzza a függönyt, ezért csak este 8 óráig pillanthattok bele titkos életébe…)


a Mikulás postaládája

A Mikulás minden évben megkér bennünket, hogy egy Postaládát helyezzünk ki neki, hogy a pécsi, és Pécs környéki gyermekek levelei ide érkezzenek!
Bíztatunk Bennőtöket, hogy Írjatok Neki bátran már november 15-től!

A cím: Márkus Szín – Mikulásnak! 
7621 Pécs, Perczel Miklós utca 23.

Várunk minden Gyermekecskét s Szülőt!
Családok számára: A délutáni/esti tárlatvezetések időpontjai már a Kalendáriumunkban!


Kedves Óvók és Tanítók!

A Mikulás Szobájába csoportok jelentkezését is várjuk, mikor a Mikulás nincs itthon. Időpontok egyeztetéséhez, további információkért keressenek bennünket bizalommal elérhetőségeinken.

2022-re minden időpontunk elfogyott a délelőtti csoportos látogatásokra! Hálásan Köszönjük!

Amennyiben 12-15 fős csoporttal érkezne, a délutáni tárlatvezetésekre is bejelentkezhet. Keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken a részletekért!


A Mikulás Ajándékládája

A Mikulás segédje, a Szoba éltetője, a Tárlatvezető: Pilári Lili Eszter
A tárlatvezetés időtartama: 60 perc (csoportoknak 70-90 perc)
A belépőjegy ára: 1300 Ft/fő, melyben benne foglaltatik egy kis kóstoló a Mikulás kedvenc teájából, és mézeskalácsából.
Ajánlott életkor: 4+
A játék bemutatója: 2014. december 1.