A Mikulás Szobája

479

A Mikulás minden decemberben beköltözik a MárkusZínházba, s Nálunk vendégeskedik három héten át… Itt készíti, csomagolja az ajándékokat, itt mos fogat, itt alszik és itt eteti a rénszarvasát a bábszínház előtt, meg az egereket a műhelyben. Most megleshetitek, amikor nincs itthon a Márkus Színben, hogyan éli mindennapjait itt nálunk Pécsett!

✫ Remek hírrel szolgálhatunk!! ✫ Idén újra Levelet kaptunk a Mikulástól! Olvassátok csak!

“Drága Gyermekek, és jó szüleik!

Remélem levelem jó egészségben talál mindnyájatokat!

Megint eltelt egy év, s mi itt az Északi-sarkon kitartóan készülünk arra, hogy idén is minden gyermek csizmácskájába tegyünk egy-két jó szót, bátorságot, reményt, hitet, jókedvet. Készülnek az ajándékok, lesem titkos szavaitokat, álmaitokat, kívánságaitokat. Hitetek erőt ad nekem minden évben a folytatáshoz, s ezért nem tudok elég hálás lenni Néktek.

Olyan nagy szeretettel gondolok rátok egész évben, és most újra itt az idő, hamarosan Csengő szarvasommal ismét elindulok felétek. Ha minden csillag a helyén áll, akkor November 23-án éjjel érkezem a hűvös északi széllel (lessétek majd az eget!), és beköltözöm szeretett pécsi műhelyszobámba, a Márkus Színbe.

Gyertek, kukucskáljatok be a szobámba, apával, anyával, a családdal közösen! Lili tárlatvezetései alkalmával pedig megtudhatjátok miféle különös, néha hétköznapinak tűnő varázslatos eszközöket használok a mindennapokban, mi a kedvenc sportom, hogy hívják a kedvenc rénszarvasomat, miért teszek kisfókákat a párnám alá, mennyi különös nyelvet beszélek, vagy hogyan tájékozódom az égen…

Várom leveleiteket és rajzaitokat a pécsi postaládámba már november 15-től, a rajzverseny nyerteseinek pedig különleges északi ajándékkal is készülök!

Szeretettel Ölellek Benneteket!
Mikulás”

2023. November 5.


Kukkants be Decemberben a Márkus Szín ablakán, s lesd meg a Mikulás szobáját, mikor épp nincs otthon.. (Mikor hazaér, behúzza a függönyt, ezért csak este 8 óráig pillanthattok bele titkos életébe…)


a Mikulás Postaládája

A Mikulás minden évben megkér bennünket, hogy egy Postaládát helyezzünk ki neki, hogy a pécsi, és Pécs környéki gyermekek levelei ide érkezzenek! Bíztatunk Bennőtöket, hogy Írjatok Neki bátran már november 15-től!

A cím: Márkus Szín – Mikulásnak! 
7621 Pécs, Perczel Miklós utca 23.

Várunk minden Gyermekecskét s Szülőt!
Családok számára: A délutáni/esti tárlatvezetések időpontjai már a Kalendáriumunkban!


Rajzpályázat – 2023.

Idén egy különleges Rajzpályázaton is részt vehettek!
Mit gondoltok, vajon mit csinálhat a Mikulás egész évben, mivel tölti a szabadidejét, mikor nem az ajándékokkal foglalkozik, vagy leveleket olvas? Rajzoljátok le a Mikulást kedvenc tevékenysége közben! Rajzotokat személyesen a Mikulás várja, pécsi rezidenciáján a piros postaládájába december 15-ig, s a neki legjobban tetsző rajz alkotóját egy különleges, az Északi-sarkon készült ajándékkal lepi meg!

Idén három kategóriában pályázhattok: 1. óvodás, 2. kisiskolás és 3.”nagy gyerekek” (felsősök, felnőttek). Kérjük a rajz hátoldalán tüntessétek fel az alkotó nevét, a kategóriát és egy e-mail címet, amelyen elérünk Bennőtöket!


Kedves Óvók és Tanítók!

A Mikulás Szobájába csoportok jelentkezését is várjuk, mikor a Mikulás nincs itthon. Időpontok egyeztetéséhez, további információkért keressenek bennünket bizalommal elérhetőségeinken. A belépőjegy ára csoportoknak: 1950 Ft/fő, melyben benne foglaltatik egy kis kóstoló a Mikulás kedvenc teájából, és mézeskalácsából.

Szabad időpontok 2023-ra:
November 27. – 11:00 és 14:00
November 28. – 11:00
November 29. – 14:00


A Mikulás segédje, a Szoba éltetője, a Tárlatvezető: Pilári Lili Eszter
A tárlatvezetés időtartama: 60 perc (csoportoknak 70-90 perc)
A belépőjegy ára: 2200 Ft/fő, melyben benne foglaltatik egy kis kóstoló a Mikulás kedvenc teájából, és mézeskalácsából (Csoportoknak 1950 Ft/fő)
Ajánlott életkor: 4+
A játék bemutatója: 2014. december 1.