A helység kalapácsa

1202

9 báb, néhány kellék, 3 szék és két színész. Vérbő komédiás játék sok improvizációval és komikummal.Nagy közös játék, amelyben a néző észrevétlenül lesz részese az előadásnak: lehet tartópillér egy templom toronyban, kelléktartó kilincsfelelős, vendég a csapszékben, akit éppen borral kínálnak. Még egy szerelmi vallomás főszereplőjévé is előléphet, ha túl jut a kocsmai verekedésen. És hogy senki ne menjen haza üres kézzel, az előadás végén „suvenir-ajándékok” megszerzésére is lehetősége van a nézőknek.

Ez a vásári komédiaként feldolgozott vígeposz a színház repertoárjának első előadásai közül való. Közel 600 előadást játszott a társulat belőle. Kedvelt előadása a középiskolai korosztálynak és egyetemistáknak. Gyakran játszuk fesztiválokon határon innen, és a magyarajkú közönségnek határon túl.

Ajánljuk kamaszkortól 100 éves korig és azon túl…


Díszleteket és bábokat tervezte, kivitelezte, színpadra állította: Pilári Gábor és Vajda Zsuzsanna
Dramaturgiai munka: Pilári Gábor és Vajda Zsuzsanna
Játssza: Pilári Gábor és Vajda Zsuzsanna


Ezt az előadásunkat a középiskolások számára szervezett Színház-dráma-nevelés programunkban is játsszuk. Ahol az előadás előtt és után drámapedagógus vezetésével beszélgettünk a komikum mibenlétéről: Mitől válik a szöveg, az előadás, egy helyzet vagy egy figura mulatságossá. Ugyanazon nevettek-e vajon több száz éve, mint manapság? Vannak-e tabuk ezen a téren?


Díjak, elismerések:

Pierrot Díj – Legjobb utcaszínházi előadás díja – Nyíregyháza, Happy Art Fesztivál 2007.


Technikai információk:

Előadás időtartama: 40 perc
Ajánlott életkor: 14 éves kortól
Optimális néző szám: 60-80 fő
Szükséges Játéktér: 7m (szé) x 5m (mé) x 4m (ma)
Építési idő: 60 perc, Bontási idő: 30 perc

További információkért keressen Bennünket bizalommal elérhetőségeinken!