Grand Hotel 100.

263

„Januárban jelentős jubileummal várják a MárkusZínházban a közönséget. Január 26-án este 19 órakor a 100. előadását tartja meg a Vesztegzár a Grand Hotelben P. Howard regénye alapján készült, Szabó Attila átirata alapján Vajda Zsuzsanna által rendezett előadás, a Grand Hotel. Az előadást több mint 10 éve tartja repetroáron a pécsi székhelyű színház, sikere töretlen, s ez idő alatt több ezer néző lehetett részese a bábszínpadon nem oly felkapott műfajnak, a báb-kriminek.

Az előadást 2014. októberében mutatták be először a Perczel utcai Márkus Színben, s azóta megfordult már számos magyarországi és külföldi színházban és szakmai fesztiválon.
A 100. előadás egy különleges alkalom, hiszen e jeles eseményen az előadás rendezője, írója, dramaturgja, díszlet-, és bábtervezője (Grosschmid Erik), és zeneszerzője (Csernák Z. Samu) is jelen lesz.

Az előadás fergeteges mozgatórugói, a két Blattner Géza-díjas színész, Vajda Zsuzsanna és Pilári Gábor teszik felejthetetlenné a Rejtő Jenő előtt tisztelgő két felvonásos előadást, a 100. estet, melyben felcsendülnek a híres Grand Hotel Orchestra dalai, Odette Dufleur előadásában, Pilári Áron, Szabó D. Kornél és Csernák Z. Samu zenei kíséretével.

Színháztörténeti jelentőséggel bíró pillanat ez, hiszen bábszínpadon, felnőtteknek szóló előadások az országban csekély számban vannak jelen, s még kevesebb azok száma, amelyek ilyen szép kort megélnek, pláne a független szférában.

Az előadás után a közönségnek lehetősége lesz belesni a kulisszák mögé, és az alkotókkal való közös beszélgetés után, melynek moderátora Pilári Lili lesz, egy lenyűgöző, Rejtő Jenő korát idéző zenés-táncos est veszi kezdetét.

Az előadásra minden jegy elkelt!