2022/2023 Évadajánló

915

Programok a Márkus Szín falain belül:

Kedves Márkus Színi Publikum, Gyermekek s Szüleik, Óvók és Tanítók!

Várunk Bennőtöket sok Szeretettel ősztől ismét a 2022/2023-as színházi évadban is több izgalmas programmal Pécs belvárosába, a MárkusZínházba!

A 2022/2023-es színházi évadban 14 előadás várja az óvodásokat, iskolásokat, és ifjúsági nézőinket a Márkus Szín falai közé.

Szeptember 18-án első Vasárnapi Mese Színünkkel, Az égigérő fa c. előadásunkkal indul el színházi évadunk, melyre 4 éves kortól várjuk a gyermekeket, családokat egyaránt.

Az idei évadtól lehetőségük van nézőinknek Vasárnapi Mese Színi előadásainkra Mesébelépő Bérletet váltani. Az előző évek tapasztalata alapján nagyon gyorsan – pár óra alatt – elfogynak a helyek kicsiny színházunk nézőterére, s sokan lemaradnak így az előadásainkról. A bérlet vásárlásával biztosított a nézőink helye, s több előadást tudunk meghirdetni azoknak, akik csak alkalomszerűen-egy-egy előadásunkra foglalnának helyet.

Tapasztalatunk alapján évről-évre egyre több felnőtt érkezik a Márkus Színben tartott előadásainkra, így idén nekik is készülünk bérletajánlattal. A Bérlet “Nagy gyerekeknek” sorozatunkban nem csak a saját, de más független professzionális bábszínházak mutatkoznak be felnőtt előadásaikkal a Márkus Színben. Az első félévben a Grand Hotel, A helység kalapácsa, a Betlehemi történet előadásunkkal várjuk Önöket, a második félévben pedig Faust, Pulcinella, és Vitéz László érkezik a a felnőtt közönségünkhöz.

Természetesen emellett várjuk a csoportok, osztályok jelentkezését is előadásainkra, bábkészítő foglalkozásainkra, a Mikulás Szobájába!

A 2023-as év több szempontból is fontos a színházunk életében. Szívünknek kedves Petőfi Sándor kapcsán, az emlékévben szívesen visszük, s játsszuk A Jánosvitéz és A helység kalapácsa előadásainkat országszerte, határon innen és túl.

Valamint 2023-as év lehetőséget ad számunkra, hogy megrendezzük a II. Karakulit Nemzetközi Árny-Játék Fesztivál & Kiállítást! Április 19-23. között az Árnyak ismét életre kelnek, s ehhez kapcsolódóan az egész évad során Karakulit árnyjáték workshopokat tartunk, 5 éves kortól, minden hónapban 2-3 alkalommal. Célunk, hogy minden hozzánk járó gyermek és felnőtt áprilisig bepillantást nyerjen az árnyjáték varázslatos világába. A műhelyekben elkészített árnybábokkal pedig egy közös produkcióban vegyen részt, a Fesztivál Megnyitóján!

Természetesen a kisgyermekekről sem feledkezünk meg. Havonta két alkalommal Egyszer voltam… c. árnyszínházi előadásukkal várjuk a legkisebbeket, első színházi élményükre a Márkus Színbe. Emellett tervünk egy II. BabaNap-BabaHold Fesztivál megszervezése is, mely a tavalyi évben több mint 50 családot mozgatott meg egy nap alatt kicsiny színházunkban.

2014. óta a Mikulás minden decemberben beköltözik a MárkusZínházba. Idén sem lesz ez másképp. 2022. November 25-én hajnalban érkezik az erős, hideg Északi-széllel, s Nálunk vendégeskedik két héten át… Itt készíti, csomagolja az ajándékokat, itt mos fogat, itt alszik és itt eteti a rénszarvasát a bábszínház előtt, meg az egereket a műhelyben. Most megleshetitek, amikor nincs itthon a Márkus Színben, hogyan éli mindennapjait itt nálunk Pécsett! Interaktív tárlatvezetéseken vehetnek részt a gyermekek november 25-től december 11-ig, minden nap.

Színházunk több mint 30 éve járja az országot világot, s ez idén sincsen másképp.

A Márkus Színben megtartott előadásainkon felül, utazó színházként számos megkeresésnek tudunk eleget tenni országhatárainkon innen, s túl is. Nagy örömmel visszük előadásainkat kőszínházakba, óvodákba, iskolákba, művelődési központokba és szabadtéri rendezvényekre egyaránt!

Várjuk a találkozást!

a MárkusZínház társulata

Zsuzsi, Gábor, Lili, Áron


2022/2023 – Találkozás – I. félév


Helyfoglalás, időpont egyeztetés

Bábszínházi előadásainkra, Meskete Játszószínházunkba, a Karakulit árny-bábkészítő műhelyünkbe és a Mikulás Szobájába csoportok, osztályok jelentkezését is várjuk!

További információkért, időpont egyeztetéshez keressenek bennünket bizalommal, az alábbi elérhetőségeinken:

Pilári Lili Eszter
Jegyek, Bérletek, Márkus Színi előadások

+36 20 929 25 27