A fekete kakas

703

Fabók Mancsi Bábszínháza: A fekete kakas

Az irodalomtörténészek egyöntetű méltatása szerint Mikszáth Kálmán egyik legművészibb alkotása A fekete kakas, mégis rejtélyes okokból hangsúlytalan darabja maradt a mikszáthi életműnek. Ezért is lehetséges, hogy csupán most látható először színpadon.

A „nagy palóc mesemondó” utánozhatatlan humorával elénk tárt misztikus történet, Kupolyi figuráján keresztül élesen rávilágít, hogy mennyire megdöbbentő is az a hétköznapi életben, ha valaki a templomban hirdetett erkölcsi értékrend szerint élni és cselekedni képes. Őrültség-e önpusztító módon akár teljes magunkat is odaadnunk, ha a másiknak szüksége van rá? Mikszáth az esendő emberi lelket mélyen ismerő játékmester módjára, szenvedélyes szeretettel köti össze hőseit. A helyzeteket pedig úgy alakítja, hogy e mélyben sűrűsödő „szeretet-erő”, a legkülönbözőbb emberi megnyilvánulásokban törhessen, elemi erővel felszínre. Az ősbemutató egyszemélyes bábjátékban fogalmazódik meg, ahol bábos és az általa mozgatott báb lép egymással kapcsolatba. Ebben a színpadi világban szemmel láthatóan is elmosódnak az egyébként láthatatlanul, lélekben összekötött szereplők testi határvonalai. Előadásunkat 90 percben felnőtt és serdülő közönségünknek ajánljuk.

Tovább olvasok az előadásról itt!

A Helyfoglalásról:

Az előre lefoglalt jegyeket legkésőbb az előadás napján 18:15-től -18:45-ig veheti át a Márkus Szín jegypénztárában. Ezután a helyeket másoknak ajánlhatjuk fel. Kérjük, ha teheti váltsa meg előre belépőjegyét, így elkerülve a sorban állást! Köszönjük.

Jegyvásárlásra a következő Térben és időben van lehetősége:
Márkus Szín: 7621 Pécs, Perczel Miklós utca 23.
2022. január 10-13. között hétköznapokon 16-19 óra között.

A Színházjegy ára: 2800 Ft/fő